perjantai 2. elokuuta 2013

Atomi ja Nunnun.

Ehkä nyt on aikaa avata enemmän Mainostoimisto Atomin ja Nunnun yhteistyötä. Projekti alkoi Atomin ottaessa minuun yhteyttä pyytäen ideoita käsityönä valmistettavaan liikelahjaan. Minusta ajatus yhteistyöstä vaikutti kiinnostavalta ajatukselta, varsinkin kun Atomin väki tuntui arvostavan suomalaista kädentaitoa. Välillä on mukavaa ja jännittävää tarttua uusiin projekteihin, ja tehdä muutakin kuin Nunnun tuotteita.
Atomi lanseerasi facebook-sivuilleen kampanjan, jossa sai äänestää suosikkiaan kahdesta kuosista. Sillä aikaa suunnittelimme ja päätimme lopulliset tuotteet joihin äänestyksen voittanutta kuosia käytettäisiin. Atomi päätyi Nunnun tuotemallistosta entuudestaan tuttuihin tohveleihin ja suureen puuvillapellavaiseen rantapyyhkeeseen, jota pystyisi käyttämäään myös pöytäliinana ja piknik alustana yms. Ilokseni tuotteisiin tuli myös logolaput joiden toisella puolella oli Atomin punainen logo ja toisella puolella Nunnun logo.
Äänestyksen suosikiksi nousi Ilonan suunnittelema Seppele. Käytettävän kuosin ratkettua pystyin aloittamaan painoseulojen valmistuksen ja värien sekoittamisen. Tohveleiden päälliskankaan painaminen oli nopeaa ja yksinkertaista. Pyyhkeiden ei niinkään. Kun pyyhe on 150 cm leveä ja 110 cm pitkä, tulee käytettävästä painoseulasta myös valtava. Minulla on edelleen viha-rakkaus suhde alla näkyvään seulaan, ja taisin nähdä siitä joku yö painajaistakin. Onneksi työ edistyi hitaasti mutta varmasti.

Itsensä haastaminen tekee kuitenkin hyvää. Kun tekee asioita oman mukavuusalueen ulkopuolella, löytää itsestäänkin jotain uutta. Kuten aina, tiukan aikataulun projekteissa sattuu ja tapahtuu, kun ompelukoneet hajoavat ja vakio painoainetoimittajasi on lomalla. Onneksi tekstiilitukun setä oli niin mukava, että kantoi hakemani 100 metrin puuvillapellavapakan, ja auttoi tunkemaan sen pienehköön autoon, vaikka kangaspakka painoi 40 kiloa. Kiitos ja anteeksi.

Muiden viivästyttävien yllätysmomenttien lisäksi pyörähdin Särkyneen Sillan Markkinoilla myyntitelttoineni ja toteutin muitakin nopean aikataulun tilauksia. Yrittäjänä on ihanaa kun työtä riittää, mutta projekteilla ja tilauksilla näyttää olevan tapana ilmaantua yhtä aikaa.

Lopullisiin tuotteisiin olen todella tyytyväinen. Tuotteet ovat kauniita ja käytettäviä. Ja mukavia liikelahjoina annettaviksi. Tämän tyyppisiä projekteja voisin tehdä mielelläni lisääkin.

4 kommenttia:

 1. Todella ihanat lopputulokset...tuo kuosi on kyllä aivan ihana <3

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä omalla tavallaan mukavaa tehdä jotain joka ei ole itsensä näköistä :D Ilonan suunnittelema kuosi on kyllä onnistunut.

  VastaaPoista
 3. Hieno kokonaisuus! Toivottavasti saat jatkossakin liikelahjaprojekteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Liikelahjaprojektit ovat kyllä mukavia toteutettavia.

   Poista