maanantai 22. lokakuuta 2012

Varastoa.

Olen koittanut päästä taas normaaliin työrytmiin hektisen jakson jälkeen. Harhaudun kuitenkin hyvin helposti tekemään muuta kuin niitä töitä. Nyt pitäisi tehdä varastoa joulun sesonkia varten edellisestä vuodesta oppineena, ja vielä muutamaa muuta projektia varten.

On vaikea arvioida eri tuotteiden menekkiä, joten olen välttänyt aiemmin suuren varaston pitämistä. Suuressa varastossa on kuitenkin paljon rahaa ja työtä kiinni. Seinäjoen käsityömessuille koitin varata mukaan tuotteita aiempien myyntitapahtumien perusteella. Arviot kuitenkin pettivät kun tuotteita meni jo kolmipäiväisen tapahtuman ensimmäisenä päivänä yllättävän paljon, ja osa värivaihtoehdoista pääsi loppumaan. Ainakin kotimatkalle oli reilusti vähemmän tavaraa kannettavaksi, mutta tuotteita olisi parempi olla liikaa, kuin myydä osittain ei oota.

Aiemmin olen valmistanut tuotteita jälleenmyyjien tilausten mukaan, ja arvioiden eri myyntitapahtumia varten. Varastoa minulla on ollut lähinnä Ateljeekadun myymälässä Kehräsaaressa, josta olen käynyt hakemassa sitten tarvittaessa yksittäisiä tuotteita. Nyt kun Nunnun on ollut pystyssä lähemmäs toista vuotta, alkaa muodostua jonkinlainen käsitys parhaista hittituotteista. Nyt pitää vain ottaa itseään niskasta kiinni sateisen syksyn keskellä, että tuotteet tulevat varastoon valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti