keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Aloittelijan pohdintaa.

Aloittaessani oman tuotemerkin parissa väkertämisen, oletin asioiden etenevän hitaasti. Olin varsin tietämätön, kuinka paljon aikaa tuotemerkin ja sen tuotteiden luominen vaatii, tai kauanko yhteistyökumppaneiden ja erilaisten verkostojen löytäminen kestää. Todellisuudessa asioita tapahtuukin aika nopealla aikataululla, kunhan tekee töitä sen eteen.

Omalle kohdalleni kävi aikamoinen tuuri, kun varsin tärkeä yhteistyökumppani löytyi jo ennen kuin sellaista osasin etsiä. Niin pienesti aloittavalle tekijälle kuten minä, erilaiset verkostot ovat elintärkeitä. Ateljeekatu osuuskunta on yksi niistä tärkeimmistä.


Alkukankeuden jälkeen alan hahmottamaan, mitä tämä todella vaatii. Yhteistyökumppaneita löytyy hiljalleen lisää, ja uusia tuotteiden myyntikanavia aukeaa. Enää ei tarvitse miettiä mitä viikon aikana tekee. Kalenteri täyttyy sovituista menoista ja tehtävien töiden lista tuntuu pitenevän loputtomasti.

Koko vuoden olen totutellut siihen, että työ oman tuotemerkin kanssa on jotain uutta ja erilaista. Aiempi työelämä on rytmittynyt useimmiten projektien, tai määräaikaisten työsopimuksien mukaan. Aina on ollut jokin tietty päivämäärä jota on ilolla tai kauhulla odottanut. Itse itseni pomona olen kuitenkin luvannut itselleni vakituisen työpaikan, joten vuosi on tuntunut kovin erilaiselta, kun tiedossa ei ole päättymispäivää.2 kommenttia:

  1. Oman yrityksen pyörittäminen on jännittävää ja ajoittain myös raskasta, lisäksi siinä kokee todella tunneskaalan ääripäästä toiseen! Joskus kaikki sujuu loistavasti ja joskus ei mikään, niinä päivinä ajattelee että kunpa saisi mennä 'vain töihin' ja jo siitä menemisestä saisi palkkaa. Mutta niinä päivinä kun kaikki sujuu, on todella ihanaa huomata että asiat menevät eteenpäin ja että tekemisestä nauttii valtavasti. Tsemppiä sinulle tekemiseen, hyviin & huonoihin päiviin. :)

    Kävin muuten vierailulla Ataljeekadun puodissa kun satuin kulkemaan ohi. Siellä on kyllä tosi kivat työtilat & mukava meininki kun on nuoret tekijät!

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä sinnekkin. Mulla on onni tehdä töitä yhteistyökumppanin kanssa, jossa käyn välillä "vain töissä" :D Toki työn laskutus hoituu osuuskunnan kautta, mutta silti on ihan rentouttavaa kun on välillä päivä jolloin ei tarvitse miettiä omia tuotteita, vaan saa keskittyä johonkin muuhun.

    Kiva että löysit myymälään :D

    VastaaPoista